Zoeken

vrijdag 27 april 2012

#14: wat vertraagde foto's

Zoals beloofd:
hier de foto's die ik nog moest plaatsen:1. Ik heb het eens een onderlegger proberen maken. Ik vond het toch iets meer voor mijn opa, en heb het hem dan ook gegeven.
Nu wordt het tenminste goed gebruikt, zijn koffiethermos staat er op. Het is wel niet zo groot...
Ik was ook even bang dat het zo hobbelig zou blijven als het eerst was (de twee delen pasten niet perfect op elkaar), maar ik heb gecheckt en het gebobbel is weg! Ideaal dus!
Het patroon vind je hier.2. En hier zijn de mooie eendjes! Van waar ik het patroon haalde, moet ik nog even zoeken, maar je mag me altijd een mailtje sturen als je het wil hebben & bv bang bent dat ik vergeten posten ben.
Eerst heb ik de rechtse gehaakt, voor mijn liefde :) Ik heb er "Good Luck Duck" op genaaid. Daarna dacht ik van 'shit, zo mooi, ik wil er ook één!' en toen heb ik de andere gemaakt. Ik dacht eerst dat de kleuren niet gingen samengaan, maar eigenlijk komen ze nu nog beter uit :) - hij is stiekem jaloers, maar niets zeggen hoor, hij denkt dat ik het niet merk -. Op de mijne staat 'Hou vol', aangezien ik het moeilijk heb om me te blijven concentreren, ook al doe ik het graag! :p Dus deze is als opkikkertje bedoeld.
3. En ik heb samen met mijn zus een octopus gehaakt, het is een kleintje, amigurumi ofzoiets. Eigenlijk ben ik er beetje tegen aangezien je er weinig mee kan aanvangen, maar deze is schattig.
Heb je trouwens de oogjes al opgemerkt? Bij de octopus zijn het een soort van pretoogjes, terwijl het bij de eendjes eerder hartjes zijn.
Tsja, mijn oogjes waren op, en dan test je dingen uit :p
En dit is het weer in Gent, eergisteren dan toch. Hagelbollen van ongeveer 1cm op 1 cm. Maar het was echt fantastisch. Met zo'n weer sta ik steeds weer gefascineerd uit het raam te kijken naar de lucht. Daarom doe ik misschien geen fysica enzovoort, ik wil niet dat die kleine dingen die zo wonderlijk lijken, verklaard worden.

En daarmee sluit ik af: nog een prettige avond iedereen, en geniet van alle kleine dingen, die als je ze 2x bekijkt, eigenlijk nog niet zo simpel zijn als ze lijken.
Bv: elke keer als ik chocomelk maak doe ik eerst het cacaopoeder in mijn tas en dan de melk erbij & dan in de microgolf. Eerst kreeg ik er commentaar op (blijkbaar moet je eerst de melk opwarmen & dan cacaopoeder erbij doen?), maar aangezien dat niet werkte is het nu gewoon zo. Maar dus, dat is niet de essentie. Als je die chocomelk dan in de microgolf zet (1 tas per keer) op 800 à 850 Watt, 1min40sec, dan is deze juist slurpbaar (jawel, een neologisme van mij :)). Je kan er zo net van slurpen, maar om hem te drinken is hij te warm.
En nu het wonder: iedere keer als de microgolf tuut en ik de tas er uit neem, staan er belletjes op, en als je ze zachtjes met een lepel onder de melk probeert te duwen, kraken ze. Het moet muisstil zijn om het te horen...
Dit is mijn kleine wonder van de dag.Anne

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter! :)